Spek voor ieders bek
Geïnspireerd door de Elzas
Ingrediënten voor 4 personen
- • 1 kg vastkokende aardappelen
- • 350 g spek (half gezouten of gerookt) in blokjes
- • 100 g boerenboter
- • 100 g sjalotten
- • 1 kopje zwarte koffie
- • Zout, peper, tijm, laurier
- • 1 eetlepel bloem (optioneel)
Canadas roussis
Bereiding:
Bak in een gietijzeren braadpan de sjalotten en het spek in boter tot goudbruin.
Voeg de geschilde aardappelen en de koffie toe.
Voeg de kruiden toe en laat op laag vuur ongeveer 40 minuten sudderen. Zeef er eventueel aan het einde wat bloem over.
Serveer met een frisse salade en een cuvée Caroline van Louis Chèze.
Het gerecht pas ook bij een goede varkensrib van Duroc-varken of een boerenworst.
Waar vind je de vleeswaren van Eddy Buchet?
Bij Boucherie Janvier, 6 rue Jean-Baptiste Périquet, 5670 Viroinval.
In Brussel is het mogelijk om het beroemde spek van Eddy en enkele andere vleeswaren te vinden bij Saint-Octav. De gerookte ham wordt verkocht bij Dierendonck (Sint-Idesbald en Brussel) en bij Rondou (Leuven).