Belgische gember
Exotische knollen uit Vlaamse grond
Ingrediënten voor 4 personen
- • 3 el zonnebloemolie
- • 1 grote ui, gesnipperd
- • 1 el tomatenconcentraat
- • 2 kl mosterdzaad
- • 1 kl kurkuma
- • een duimpje gember, geraspt
- • ½ kl korianderpoeder
- • ½ kl garam masala
- • ½ kl komijnpoeder
- • 8,5 g zout
- • 6 limoenblaadjes
- • ¼ klein rood pepertje, fijngesneden
- • 200 g zoete aardappel, in blokjes gesneden
- • 185 g tomatenblokjes (uit blik)
- • 450 ml kokosmelk
- • 120 g bloemkool, in roosjes
- • 100 g kikkererwten uit blik, afgespoeld
- • 4 g verse koriander
Masala met kikkererwten en gember
Bereiding:
Verwarm de olie en stoof hierin de ui, het tomatenconcentraat, mosterdzaad, kurkuma, geraspte gember, korianderpoeder, garam masala, komijnpoeder, zout, limoenblad en rode peper gedurende 5 minuten aan.
Voeg zoete aardappelblokjes en tomatenblokjes toe en laat 10 minuten sudderen.
Voeg nu de kokosmelk, bloemkool en kikkererwten toe.
Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken of tot de bloemkool zacht is.
Serveer met verse koriander.
Â
Â
Waar is de Belgische gember van boer Mark te koop?
De gember van Mark kan je na de oogst vinden bij de restaurants van Foodmaker, zolang de voorraad strekt.
Â