Belgische wijn met een unieke smoel
Identiteit zit ’m in de maker
Voor de kippenspiesjes
- 320 g kippendijen
- Een scheut hoisinsaus
- Een scheut sojasaus
- Geroosterde sesamzaadjes naar smaak
Voor de springrolls
- 4 vellen rijstpapier
- 200 ml rijstazijn
- 150 g suiker
- 200 ml water
- 100 g venkel, in julienne gesneden
- 100 g koolrabi, in julienne gesneden
- ½ komkommer in julienne gesneden
- 10 g koriander, fijngehakt
Voor de yuzugelei (voor 12 personen)
- 250 ml yuzusap
- 250 ml water
- 150 g suiker
- 30 g SOSA plantaardige gelatine of 8 blaadjes gewone gelatine
Voor de avocadocrème
- 1 avocado
- Sap van ½ citroen
Voor de afwerking op het bord
- 4 dun gesneden ronde schijfjes groene appel
- 2 radijsjes in schijfjes gesneden
- Don Arrope (druivensiroop) naar smaak
Kippenspiesjes met sesam en springrolls met zoetzure groentjes, don Arrope
(recept van Aaron De Ceuster)
Bereiding:
Kippendijen
Verwarm de oven voor op 160°C.
Meng de hoisinsaus, de sojasaus en de geroosterde sesamzaadjes en laat de kippendijen hierin een half uur marineren.
Spies het gemarineerde vlees aan een stokje en bak kort in de pan (niet te lang want anders verbrandt het spiesstokje).
Gaar verder gedurende 8 min in de oven op 160°C en laat afgedekt rusten.
Springrolls
Laat het rijstpapier 5 minuten weken in koud water.
Maak een pekel met de rijstazijn, water en suiker en kook het geheel tot een mooie zoetzure balans.
Meng alle in julienne gesneden groenten in de pekel en laat 1 minuut koken.
Haal de groenten eruit en laat ze afkoelen.
Marineer de groenten een tweede keer met een beetje van de pekel, de gehakte koriander en geroosterde sesamzaadjes.
Schik de zuurzoete groenten op het rijstpapier en rol op.
Avocadocrème
Schil de avocado en haal de pit van het vruchtvlees.
Mix in een blender met het citroensap. Kruid met peper en zout.
Lepel de avocadocrème in een spuitzak.
Yuzugelei
Meng het yuzusap met water en suiker tot je een mooie zoetzure balans proeft. Meng tot je in totaal 0,5 liter saus hebt.
Voeg de plantaardige gelatine of de blaadjes gelatine toe en kook het geheel op.
Stort de saus uit in een kommetje en laat afkoelen tot een mooie yuzugelei en lepel deze in een spuitzak.
Presentatie:
Dresseer het bord met de kippenspiesjes, de springrols, groene appel, avocadocrème en de yuzugelei zoals op de foto is afgebeeld. Als je niet over een spuitzak beschikt, lepel dan de yuzugelei en de avocadocrème met een eetlepel op het bord.
Werk af met Don Arrope.
Waar is de wijn van de Wijnfaktorij te koop?
De Belgische wijn van de Wijnfaktorij koop je in de Urban Boutique Winery in Antwerpen.