Witte pensen
Het geheim van slager Pierre Molle
- 20 cm witte pens van goede kwaliteit (ca. 180 g, afhankelijk van de diameter)
- 30 g korrels ahornsuiker (of 30 g Luikse siroop)
- Een paar druppels balsamicoazijn (extra kwaliteit, gerijpt in houten vaten)
- 1 vierkante lap bladerdeeg, 20 bij 20 cm
- 1 ei
- 1 snufje zout
Bladerdeeg van witte worst met ahornsiroop
Bereiding:
Maak een insnijding in de lengte van de pens, en maak het vel los.
Rol de worst in de ahornsuiker
Druppel een beetje balsamicoazijn op het uitgespreide bladerdeeg
Leg de worst erop, zout ze en rol het deeg op. Zorg dat het deeg goed gesloten is en druk de naden aan.
Strijk met een kwast het deeg in met het losgeklopte ei.
Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten, tot het deeg mooi goudbruin kleurt.Â
Serveer in plakjes als aperitiefhap, of als maaltijd met een seizoensalade of huisgemaakte appelmoes.
U kunt een variatie op dit recept maken door de ahornsuiker te vervangen door Luikse siroop.
Â
Waar vind je Pierre's witte pensen?
In zijn slagerij: 2, rue Salvador Allende, te 7134 Leval-Trahegnies. Open van woensdag tot zaterdag van 8.30 uur tot 18.30 uur en op zondag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Evenals op zijn webshop: www.traiteur-molle.be