Franse blondines geboren in Lokeren
Lekker vlees van gelukkige koeien
- 1 côte à l’os van 1,2 kg
Côte à l’os op de BBQ
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 50°C en leg het stuk vlees gedurende een half uur in de oven zodat de kern van het vlees opwarmt zonder te bakken.
Zorg ondertussen voor goed verhitte kolen in de barbecue. De kolen moeten grijs kleuren, zonder vlammen.
Leg het opgewarmd stuk vlees op een rooster van de barbecue, laag bij de hete kolen, en schroei beide kanten van het vlees telkens gedurende 2 tot 3 minuten dicht.
Verplaats de rooster naar een hogere stand en bak elke kant nog eens 6 tot 7 minuten aan.
Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat 6 minuten rusten voordat je het vlees gaat aansnijden.
Serveer het vlees met een frisse salade, een ‘pellepatat’ ( =aardappel in de schil) en zelfgemaakte mayonnaise.
Waar is het vlees van De Vierklaver te koop?
In de hoeveslagerij in Lokeren van dinsdag tot zaterdag.
Op de Lousbergmarkt (zaterdagmorgen).
Op de biomarkt aan de Spijkstraat in Gent (zaterdagmiddag).
Op versmarkten en in bioshops, zie website voor afhaalpunten.