Kaas van cashewnoten
Plantaardige smaakbommen
- • 200 g kikkererwtenmeel
- • 400 ml water
- • 30 g olijfolie (+ extra om te bakken)
- • ¼ kl zout
- Voor de topping:
- • 200 g kerstomaatjes
- • 100 g zongedroogde tomaatjes
- • 1 bosje rucola
- • 125 g Omage Smokey Snow (1 stuk)
Flatbread met Smokey Snow (Omage) en zongedroogde tomaat
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de flatbread tot een glad beslag, zonder klontjes. Laat het beslag minimum 30 minuten rusten in de koelkast. Â
Verhit een pannenkoekenpan op een middelhoog vuur. Giet ¼ van het beslag in de pan en verspreid met een lepel tot een dunne pannenkoek. Bak aan de ene zijde tot de bovenkant droog is, keer vervolgens en bak ook de andere zijde goudbruin.
Herhaal met de rest van het beslag voor de overige drie flatbreads. (Hou eventueel de eerste flatbreads warm in een oven op 80°C.)
Snij de kerstomaatjes in 2 en verdeel de Smokey Snow in kleine partjes. Beleg elke flatbread met wat kerstomaatjes, zongedroogde tomaatjes en partjes Smokey Snow. Werk af met rucola.
Waar vind je de plantaardige ‘kazen’ van Omage?
Neri levert haar plantaardige alternatieven voor kaas aan Bioplanet en tal van biovoedingswinkels en een product op maat bij kaasmeester Van Tricht.
Alle verkooppunten vind je op de website
Je kan ook online je bestelling plaatsen.