Stadsboerderij met ambitie
Duurzaam moestuinieren op het dak
- 4 komkommers
- Dikke bos basilicum
- Sap van drie limoenen
- 300 gr natuuryoghurt
- 10 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook, gepeld
Gazpacho van komkommer en basilicum
Bereiding:
Oogst 4 komkommers. Oogst een dikke bos basilicum.
Snijd de komkommer met schil, snijd de basilicum grof en doe ze in een blenderbeker.
Voeg het limoensap, de yoghurt, de olijfolie en het lookteentje toe en mix.
Serveer met enkele takjes en blaadjes basilicum.
Â
- Véél tomaten
- Olijfolie
- Peper en zout
- Ciabattabrood
- 1 grote knoflookteen, gepeld
Bruschetta met zelfgekweekte tomaten
Bereiding:
Oogst veel tomaten van alle mogelijke kleuren die je zelf hebt gekweekt. Hak de tomaten fijn en kruid met peper en zout en veel olijfolie.
Verwarm de pizzaoven (als je die in je moestuin hebt staan) of verwarm een klassieke oven op 200°C.
Snijd ciabattabrood in dikke sneden. Wrijf de broodsneden in met de lookteen en besprenkel met olijfolie. Leg de sneden in de oven gedurende 5 Ã 10 minuten.
Serveer de sneden brood met een flinke portie van het tomaten-olijfoliemengsel.
Â