Eenmansbedrijf met mosterdzaad
Drie ambachtelijke smaken
Ingrediënten voor 50 hapjes
- 1 kg mosselen
- 50 g gedroogde ham (type Parma, Gandaham)
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels Sahara Mosterd Classic
- 1 eetlepel broodkruim van oud brood
- 3 + 3 eetlepels olijfolie
Gegratineerde mosselen met gedroogde ham en Sahara mosterd
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Kook de mosselen in water en laat afkoelen. Snijd de plakjes gedroogde ham in reepjes.
Haal de mosselen uit hun schelp en verpak ze in de hamreepjes. Leg de pakjes op een met olijfolie ingewreven bakplaat.
Meng de peterselie, de mosterd, het broodkruim en de overige olijfolie in een kom. Verdeel dit mengsel over de pakjes van mossel en ham en zet de bakplaat in de oven gedurende drie minuten of tot het mengsel mooi is bruingebakken.
Serveer op een schaal met wat extra mosterd ernaast.
Â
Waar is de mosterd van Luc Geukens te koop?
Op de website van Sahara vind je een kaart met daarop alle verkooppunten, van een keurslager uit Mol tot supermarkten in Antwerpen en Leuven.