Zijdezachte honing
Resultaat van een kostbare knowhow
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 vijgen (of pruimen, als je liever lokaal blijft)
- 160 g verse ricotta
- 80 g zomerhoning
- De zaden van 1/2 vanillestokje
- 20 ongezouten pistachenoten, fijngemixt
Geroosterde vijgen, ricotta en zomerhoning (geïnspireerd door een reis naar Sardinië)
De bereiding van de eenvoudige versie:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de vijgen en snijd ze in twee. (Indien je met pruimen werkt, ontpit ze.) Leg ze in een ovenschaal en bak ze 5 minuten op 180°C.
Meng de ricotta, honing en vanille in een kom.
Verdeel het ricottamengsel over de vijgen. Bak 10 minuten.
Bestrooi met pistachepoeder en eet warm. Waarom niet met een bolletje ijs?
Waar vind je de honingproducten van Xavier?
Op de site van Nectar & Co kun je je postcode intikken om de dichtstbijzijnde winkel te vinden in Brussel, Wallonië of Vlaanderen.