Zijdezachte honing

Resultaat van een kostbare knowhow

Ingrediënten voor 4 personen

Geroosterde vijgen, ricotta en zomerhoning (geïnspireerd door een reis naar Sardinië)

Op de foto : interpretatie van het gerecht door chef Olivier Bourguignon van het restaurant Le D'Arville te Assesse.

De bereiding van de eenvoudige versie:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was de vijgen en snijd ze in twee. (Indien je met pruimen werkt, ontpit ze.) Leg ze in een ovenschaal en bak ze 5 minuten op 180°C.

Meng de ricotta, honing en vanille in een kom.

Verdeel het ricottamengsel over de vijgen. Bak 10 minuten.

Bestrooi met pistachepoeder en eet warm. Waarom niet met een bolletje ijs?

Waar vind je de honingproducten van Xavier?

Op de site van Nectar & Co kun je je postcode intikken om de dichtstbijzijnde winkel te vinden in Brussel, Wallonië of Vlaanderen.

www.nectar-co.com