Belgische gember
Exotische knollen uit Vlaamse grond
Ingrediënten voor 4 personen
- • 3 el zonnebloemolie
- • 1 grote ui, gesnipperd
- • 1 el tomatenconcentraat
- • 2 kl mosterdzaad
- • 1 kl kurkuma
- • een duimpje gember, geraspt
- • ½ kl korianderpoeder
- • ½ kl garam masala
- • ½ kl komijnpoeder
- • 8,5 g zout
- • 6 limoenblaadjes
- • ¼ klein rood pepertje, fijngesneden
- • 200 g zoete aardappel, in blokjes gesneden
- • 185 g tomatenblokjes (uit blik)
- • 450 ml kokosmelk
- • 120 g bloemkool, in roosjes
- • 100 g kikkererwten uit blik, afgespoeld
- • 4 g verse koriander
Masala met kikkererwten en gember
Bereiding:
Verwarm de olie en stoof hierin de ui, het tomatenconcentraat, mosterdzaad, kurkuma, geraspte gember, korianderpoeder, garam masala, komijnpoeder, zout, limoenblad en rode peper gedurende 5 minuten aan.
Voeg zoete aardappelblokjes en tomatenblokjes toe en laat 10 minuten sudderen.
Voeg nu de kokosmelk, bloemkool en kikkererwten toe.
Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken of tot de bloemkool zacht is.
Serveer met verse koriander.
Waar is de Belgische gember van boer Mark te koop?
De gember van Mark kan je na de oogst vinden bij de restaurants van Foodmaker, zolang de voorraad strekt.