Verslavende chocolade
Verrijkt met duizend-en-een smaken
- 400 g gepelde hazelnoten, al dan niet geroosterd
- 50 g geroosterde gezouten cashewnoten
- 75 g pure chocolade in stukjes
- 75 g melkchocolade, in stukjes
- 35 g rietsuiker in poedervorm
- 100 g boter
Praliné-chocopasta ‘Gare aux Noisettes’
Bereiding:
Maal de hazelnoten in kleine hoeveelheden in een blender tot je een min of meer vloeibare pasta krijgt.
Voeg geleidelijk de cashewnoten toe en blijf mixen.
Voeg daar ook de stukjes pure en melkchocolade beetje bij beetje aan toe. Deze zal tijdens de bereiding smelten en volledig verdunnen.
Als alle ingrediënten goed gemengd zijn en de pasta min of meer vloeibaar en licht korrelig is, giet je het geheel in een bakje en voeg je de suiker toe. Meng goed met een garde. Op deze manier vermijd je dat de hazelnoten gaan karamelliseren en kun je de hoeveelheid suiker verminderen en een extra crunch geven.
Voeg tot slot naar smaak 100 g al dan niet gezouten boter toe en meng nogmaals in de mixer tot een gladde pasta.
Waar vind je chocolade van Gerbaud?
In het boetiek-atelier, Ravensteinstraat 2D in 1000 Brussel. Er is een tweede winkel: Waterloosteenweg 1253, in 1180 Brussel. Elke zondag staat de chocolatier op de markt van Bosvoorde.