Zuurdesembrood met intense smaak

Drie ingrediënten volstaan

Ingrediënten voor 4 personen

Zuurdesembrood met labneh en gekonfijte kerstomaten

Bereiding:

Laat de yoghurt één nacht uitlekken in een vergiet met een zeefdoek.

Leg de tomaatjes in hun geheel in een ovenschaal en overgiet rijkelijk met olijfolie. Zet ze ongeveer 4 uur in de oven op 120°C. Haal ze uit de oven van zodra ze verschrompeld en een klein beetje gekaramelliseerd zijn.

Meng de uitgelekte yoghurt met het grof zeezout en olijfolie naar smaak.

Smeer een boterham met een goede laag labneh en beleg met de tomaatjes. Werk af met een klein beetje olijfolie en grof gemalen zwarte peper.

Waar is het zuurdesembrood van Lina’s ambachtelijke bakkerij te koop?

Het Lina’s brood is enkel te koop in de bakkerij, Muizenstraat 9, 2060 Antwerpen