Bier voor de buurt

Brouwerij met taproom

Ingrediënten voor 4 personen

Fish ’n wedges van wijting en Colleke met Soigneur-biermayonaise

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aardappelen in wedges. Meng in een ovenschaal met olijfolie, rozemarijn en tijm.

Bak de aardappelen 20 à 30 minuten in de oven tot ze krokant en knapperig zijn.

Meng 200 g bloem met de dooiers, peper en zout. Voeg beetje per beetje het bier toe tot je de gladde consistentie van room of een lichte bechamelsaus krijgt.

Verhit olie in een pan of verwarm de friteuse op 180°C.

Haal de stukjes wijting door de rest van de bloem, schud af en haal door het beslag.

Bak de vis knapperig in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Meng alles voor de biermayonaise. Hak de dille en dragon fijn en meng samen met de kappertjes onder de biermayonaise.

Hak peterselie fijn en snij een citroen in partjes.

Serveer de geroosterde aardappelwedges met de krokante vis en de mayonaise. Werk af met peterselie en citroen.

Waar vind je het bier van de Coureur?

Hun bieren staan standaard op tap in Malz Leuven, zijn soms beschikbaar in Hops ’n More, De Fiere Margiet of Gastrobar Hop, maar je vindt ze vooral in de brouwerij zelf.

Beschikbaar voor consumptie ter plaatse of afvulbaar in blik of bidon (growler) om vers mee te nemen.