Ultraverse oesterzwammen
Een circulair en sociaaleconomisch model
- 500 g oesterzwammen
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Kerriepoeder naar smaak
- Zout en peper
- Verse koriander (of peterselie) naar smaak
Gebakken oesterzwammen
Bereiding:
Borstel de oesterzwammen.
Scheur de champignons met de hand in de richting van de strepen (dit geeft meer smaak dan conventioneel snijden).
Snipper de teentjes knoflook heel fijn.
Bak de oesterzwammen in de olie, samen met knoflook en kerriepoeder. Draai het vuur hoog, tot ze karamelliseren.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi met wat verse koriander of peterselie.
Waar vind je de PermaFungi-oesterzwammen?
De verse oesterzwammen worden verkocht in de meeste bio-winkels van Brussel, alsook op de biologische markten van Tanneurs en Be Here (voormalige Byrrh-vestigingen aan Tour & Taxis).
Kits om zelf koffiegruis om te zetten in oesterzwammen zijn online te koop op www.permafungi.be
Voor groepen van minimaal 10 personen organiseert de champignonkwekerij rondleidingen van 1 uur in drie talen (Nederlands, Frans, Engels).