Recepten
eenvoudige bereidingen met ambachtelijke producten
Ontdek verrassende recepten
Bij ieder voorgesteld ambachtelijk product past een recept. Soms is het een eigen creatie van de producent, soms levert een bevriende chef, die er geregeld mee werkt in zijn keuken, de receptuur om zodoende het product op een hoger niveau te tillen.
Aurélie met Conference peer
Belgische Hervekaas met escargots en prei
Berloumifrieten met labneh en balsamicosiroop
Beuling van varkenswangetjes met Black Pudding-bier
Bierbrood voor thuis
Bladerdeeg van witte worst met ahornsiroop
Bloemkool met Hedwig’s bechamel
Bloody Lisa
Bôtan highball
Bruschetta tomaat, knoflook en basilicum
Camembert feestdip met rode jam
Canadas roussis
Caponata met gebakken Berloumi
Ceviche van gerijpte zeebrasem
Cheesecake met ‘Black Magic’- jam
Chilcano-cocktail
Choc’ Granola smoothie
Chukwa cappuccino
Classic Eole Belgische Spritz
Cocktail The Sicilian
Côte à l’os op de BBQ
Creuse oesters met appelazijn en reuzel
Croc Cookies
Crottin Le Larry met Gandaham, vijg en amandel
Donkey Shot
Duo van zalmforel
Empanadas met gekarameliseerde uien en shoyu
FERM Sorrow Free
Fish ’n wedges van wijting met biermayonaise
Flatbread met Smokey Snow
Fougasse met rode biet en korianderzaad
Frieten met veganaise
Ganache met speculoos
Gazpacho van komkommer en basilicum
Gazpacho van komkommer met plantaardige toast
Gebakken groene asperges met gepocheerd ei
Gebakken groene asperges met kruidenboter en crumble van Ganda Ham
Gebakken oesterzwammen
Gebakken vis in tomatensoep met basilicum
Geglaceerde oesters met champagnesaus
Gegratineerde mosselen met gedroogde ham en Sahara mosterd
Gentse waterzooi met witte pens ‘Bertrand’
Gepocheerd ei
Geroosterde vijgen, ricotta en zomerhoning
Gevogelte met champignons en witloof
Gin Fizz
Gin on the rocks
Gluten- en lactosevrije cake met speculaaspasta
Golden latte Louy
Gougères van mijn moeder
Granola ‘The Original’
Granola met gember en limoen
Groene omelet
Hasseltse jenever fizz
Hofmeesterboter / Beurre maître d’hôtel
Hopscheuten met carpaccio van kabeljauw
Hummus
Iberico varken filet pur, wortel, sinaasappel, sesam en broccoletti
Kaastaart
Kefir Passion Sour
Kimchi van venkel en kurkuma
Kippenspiesjes met sesam
Knolselder-wortelpeterseliepuree, boerenkoolchips & Le Fungi (paddenstoelenseitan)
Knolselderstructuren met Red Lionessbier
Koude bloemkoolmousse met Royal Belgian Caviar
Koude soep van groene asperge
Lage ribben met Bister mosterd en zure uitjes
Lemongrass & Chili Mocktail
Masala met kikkererwten en gember
Mergpijp met kletskoppen
Nacho’s met chili con carne van kip
Nectar of the bees-cocktail
Nutty Ginger
Oesters met tartaar van appel, munt en limoen
Panna cotta met Grazense speculaas en roomijs
Pannenkoeken met appel-Calvadosconfituur
Parmigiana
Pastéis de nata
Pizzadeeg
Praline met marsepein
Praliné-chocopasta ‘Gare aux Noisettes’
Pretty Confused-ijs met gemarineerde komkommer
Rabarbergebakjes
Rabarbertaart
Ragout van kalkoen met wortel, pastinaak en Blondin
Ramen met Thai Chicken bouillon
Ravioli met Pas de Bleu en pompoen
Ricotta frittata’s met munterwtjes en feta
Rillettes van makreel
Risotto met Brusselse shiitake’s
Rode biet met zilte kruiden en boekweit
RoomeR, gin, munt en frambozen
Scandinavisch berkensap
Scheermessen met Pastis Ardent
Soesjes met compotée van mandarijnen en cappuccinoslagroom
Structuren van bloemkool / heek
Structuren van hazelnoot en Leopolddruiven
Tacos Gobernador
The Buddy
Toast met snijbiet en cavolo nero
Toast van koekebrood met geitenkaas en opgelegde vijgen
Trifle van mascarpone en ricotta met rood fruit en speculaas
Vanille anglaise
Vanilleblad
Varkenskotelet “Duroc” met kruidenolie en picklesmayonaise
Varkenswangen op zijn Gents
Varkenswangetjes met Yodeleir
Vaste schuimkraag en bierpairing tips
Vegan topping met pure chocolade
Verse boter met algen
Vietnamese iced coffee
Vol-au-vent-pizza
Wagyu aan ‘t spit met gestoofde jonge worteltjes
Walnootnegroni
Warme chocolademelk
White Persian
Wit Goud Tripel en gelakte Spiering
Wortel-zoete aardappelhummus
Wortelpuree met komijn en chili
Zalmrug met Luikse karamelsiroop
Zeeduivel met kalfsjus, walnoot en dadel
Zelfgemaakte choco voor op de boterham
Zuurdesembrood met labneh en gekonfijte kerstomaten
Zwarte olijventapenade met zoute chips