
Recepten
eenvoudige bereidingen met ambachtelijke producten
Ontdek verrassende recepten
Bij ieder voorgesteld ambachtelijk product past een recept. Soms is het een eigen creatie van de producent, soms levert een bevriende chef, die er geregeld mee werkt in zijn keuken, de receptuur om zodoende het product op een hoger niveau te tillen.


Aurélie met Conference peer

Belgische Hervekaas met escargots en prei

Berloumifrieten met labneh en balsamicosiroop

Beuling van varkenswangetjes met Black Pudding-bier

Bierbrood voor thuis

Bladerdeeg van witte worst met ahornsiroop

Bloemkool met Hedwig’s bechamel

Bloody Lisa

Bôtan highball

Bruschetta tomaat, knoflook en basilicum

Camembert feestdip met rode jam

Canadas roussis

Caponata met gebakken Berloumi

Ceviche van gerijpte zeebrasem

Cheesecake met ‘Black Magic’- jam

Chilcano-cocktail

Choc’ Granola smoothie

Chukwa cappuccino

Classic Eole Belgische Spritz

Cocktail The Sicilian

Côte à l’os op de BBQ

Creuse oesters met appelazijn en reuzel

Croc Cookies

Crottin Le Larry met Gandaham, vijg en amandel

Donkey Shot

Duo van zalmforel

Empanadas met gekarameliseerde uien en shoyu

FERM Sorrow Free

Fish ’n wedges van wijting met biermayonaise

Flatbread met Smokey Snow

Fougasse met rode biet en korianderzaad

Frieten met veganaise

Ganache met speculoos

Gazpacho van komkommer en basilicum

Gazpacho van komkommer met plantaardige toast

Gebakken groene asperges met gepocheerd ei

Gebakken groene asperges met kruidenboter en crumble van Ganda Ham

Gebakken oesterzwammen

Gebakken vis in tomatensoep met basilicum

Geglaceerde oesters met champagnesaus

Gegratineerde mosselen met gedroogde ham en Sahara mosterd

Gentse waterzooi met witte pens ‘Bertrand’

Gepocheerd ei

Geroosterde vijgen, ricotta en zomerhoning

Gevogelte met champignons en witloof

Gin Fizz

Gin on the rocks

Gluten- en lactosevrije cake met speculaaspasta

Golden latte Louy

Gougères van mijn moeder

Granola ‘The Original’

Granola met gember en limoen

Groene omelet

Hasseltse jenever fizz

Hofmeesterboter / Beurre maître d’hôtel

Hopscheuten met carpaccio van kabeljauw

Hummus

Iberico varken filet pur, wortel, sinaasappel, sesam en broccoletti

Kaastaart

Kefir Passion Sour

Kimchi van venkel en kurkuma

Kippenspiesjes met sesam

Knolselder-wortelpeterseliepuree, boerenkoolchips & Le Fungi (paddenstoelenseitan)

Knolselderstructuren met Red Lionessbier

Koude bloemkoolmousse met Royal Belgian Caviar

Koude soep van groene asperge

Lage ribben met Bister mosterd en zure uitjes

Lemongrass & Chili Mocktail

Masala met kikkererwten en gember

Mergpijp met kletskoppen

Nacho’s met chili con carne van kip

Nectar of the bees-cocktail

Nutty Ginger

Oesters met tartaar van appel, munt en limoen

Panna cotta met Grazense speculaas en roomijs

Pannenkoeken met appel-Calvadosconfituur

Parmigiana

Pastéis de nata

Pizzadeeg

Praline met marsepein

Praliné-chocopasta ‘Gare aux Noisettes’

Pretty Confused-ijs met gemarineerde komkommer

Rabarbergebakjes

Rabarbertaart

Ragout van kalkoen met wortel, pastinaak en Blondin

Ramen met Thai Chicken bouillon

Ravioli met Pas de Bleu en pompoen

Ricotta frittata’s met munterwtjes en feta

Rillettes van makreel

Risotto met Brusselse shiitake’s

Rode biet met zilte kruiden en boekweit

RoomeR, gin, munt en frambozen

Scandinavisch berkensap

Scheermessen met Pastis Ardent

Soesjes met compotée van mandarijnen en cappuccinoslagroom

Structuren van bloemkool / heek

Structuren van hazelnoot en Leopolddruiven

Tacos Gobernador

The Buddy

Toast met snijbiet en cavolo nero

Toast van koekebrood met geitenkaas en opgelegde vijgen

Trifle van mascarpone en ricotta met rood fruit en speculaas

Vanille anglaise

Vanilleblad

Varkenskotelet “Duroc” met kruidenolie en picklesmayonaise

Varkenswangen op zijn Gents

Varkenswangetjes met Yodeleir

Vaste schuimkraag en bierpairing tips

Vegan topping met pure chocolade

Verse boter met algen

Vietnamese iced coffee

Vol-au-vent-pizza

Wagyu aan ‘t spit met gestoofde jonge worteltjes

Walnootnegroni

Warme chocolademelk

White Persian

Wit Goud Tripel en gelakte Spiering

Wortel-zoete aardappelhummus

Wortelpuree met komijn en chili

Zalmrug met Luikse karamelsiroop

Zeeduivel met kalfsjus, walnoot en dadel

Zelfgemaakte choco voor op de boterham

Zuurdesembrood met labneh en gekonfijte kerstomaten

Zwarte olijventapenade met zoute chips